Aanbouw / uitbouw

Aanbouw / uitbouw

Van Diermen Bouw is specialist in het realiseren van een mooie uitbouw of aanbouw. We denken graag mee over de mogelijkheden die passen bij de wensen en het budget. De mogelijkheden zijn onder andere:

  • (hulp bij) Vergunningsaanvraag bij gemeente
  • Uitwerken van een plan
  • Storten fundering
  • Constructiewerk
  • Constuctieberekeningen
  • Plaatsen kozijnen
  • Plaatsen lichtstraat
  • Volledige afwerking

Vraag vrijblijvend een offerte aan
of neem contact op over de mogelijkheden

Meer vierkante meters met uitbouw

Een aanbouw of uitbouw is de perfecte mogelijkheid om de leefruimte van je huis te vergroten zonder te moeten verhuizen. Je krijgt er per direct meer vierkante meters leefruimte voor terug, waardoor ook het huis meer waard wordt. In de meeste gevallen wordt de uitbouw aan de achterzijde of zijkant van het huis geplaatst. We kunnen een mooie lichtstraat plaatsen in de uitbouw om de hoeveelheid licht in de woonkamer te maximaliseren. Ook kunnen we openslaande deuren of een schuifpui aan de achterzijde van de woning plaatsen om de connectie met de tuin te vergroten.

Mooie aan- of uitbouw projecten

Aanbouw of uitbouw, wat is het verschil?

Een uitbouw of aanbouw is betekent beide een vergroting van het aantal vierkante meters, maar er is ook een verschil. Een aanbouw is een aparte ruimte die aan de oorspronkelijke woning wordt bijgebouwd. Een deur kan hierbij de verbinding zijn tussen oorspronkelijke woning en de extra ruimte. Een voordeel hiervan is dat er niet verbouwd hoeft te worden aan de oorspronkelijke woning en er geen draagbalken hoeven te worden ingebracht op de plekken waar draagmuren staan. Een uitbouw is een vergroting van de bestaande ruimte en is in de meeste gevallen wenselijk bij het vergoten van de woonkamer of keuken.

Kosten van een aan- of uitbouw

De kosten van een uitbouw zijn volledig afhankelijk van de wensen. De extra vierkante meters die je wenst zijn de eerste bepalende factor. Daarnaast hangen de kosten volledig af van de opties die je in de uitbouw zou willen denk aan: het plaatsen van vloerverwarming, de keuze voor de vloer, het soort achterpui, het wel of niet plaatsen van een lichtstraat etc. Neem contact op voor een indicatieofferte op basis van jullie wensen.

Vergunningsaanvraag aan- of uitbouw

In sommige gevallen is het uitbouwen van de woning tot 4 meter vergunningsvrij, maar dit hangt af van de gemeente waar je woont en het soort woning waar je in woont. Wij kunnen je helpen bij het aanvragen van de vergunning en het regelen van de benodigde tekeningen. En kunnen advies geven in hoeverre een vergunning in jouw situatie nodig is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
of neem contact op over de mogelijkheden

Ga naar de bovenkant